5 maja 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 05.05.2025R

05.05.25-obiad-dieta podstawowa

Zupa meksykańska z fasolą, kukurydzą i ziemniakami 400 ml(GLU, SEL)
Klopsiki mięsno-warzywne(mięso drobiowe, włoszczyzna) 100 g(GLU, JAJ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Sałatka z ogórka kiszonego 130 g
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka ,agrest, aronia, śliwka, truskawka) 300 ml
(cukier 10g)

05.05.25-kolacja-dieta łatwostrawna

Bułka wrocławska 130 g ( GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g ( MLE)
Szynka królewiecka 60 g ( GLU, SOJ, MLE)
Sałata (liść) 10 g
Pomidor bez skóry 50 g
Herbata (cukier 10g) 300 ml