19 lutego 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 19.02.2025R
19.02.25-śniadanie -dieta podstawowa
Płatki jęczmienne na mleku 350 ml (GLU, MLE)
Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Hummus 40 g
Filet królewski z indyka 30 g (GLU, SOJ)
Ogórek świeży 80 g
Pomarańcza 0,5 szt
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)
19.02.25-obiad-dieta podstawowa
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU, SEL)
Udko drobiowe gotowane w sosie koperkowym (mięso 140g, sos 100g)240 g (GLU)
Ziemniaki 200 g
Marchewka z groszkiem na ciepło 150 g (GLU,MLE)
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka ,truskawka) 300 ml
(cukier 10g)

