20 lutego 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 20.02.2025R

20.02.25-obiad-dieta podstawowa

Zupa ogórkowa 400 ml (GLU, SEL)
Pieczeń rzymska 90 g (GLU, JAJ, SEL)
Sos pieczeniowy 150 g (SEL)
Kasza jęczmienna 200 g (GLU)
Buraczki gotowane 150 g
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka ,truskawka) 300 ml
(cukier 10g)

20.02.25- kolacja -dieta podstawowa

Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Polędwica drobiowa 30 g(GLU, SOJ)
Ser żółty 30 g (MLE)
Sałata (liść) 10 g
Surówka z marchwi drobno starta z olejem 140 g
Herbata (cukier 10g) 300ml