28 marca 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 28.03.2025R

28.03.25-obiad- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Krupnik 400 g (GLU, SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g ( RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa po grecku 150 g ( SEL)
Jabłko (150g) 1 szt
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka) b/c 300 ml

28.03.25-kolacja-dieta podstawowa

Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Wędlina śniadaniowa drobiowa 30 g
Ser topiony 30 g (MLE)
Sałata (liść) 10 g
Ćwikła z jabłkiem 80 g
Herbata  300ml  (cukier 10g)