11 kwietnia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 11.04.2025R
11.04.25-śniadanie-dieta łatwostrawna
Płatki ryżowe na mleku 350 g (MLE)
Bułka wrocławska 130 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta jajeczna z koperkiem 100 g (JAJ)
Sałata (2 liście) 20 g
Pomidor bez skóry 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml (cukier 10g) (GLU, MLE)
11.04.25-obiad-dieta podstawowa
Krupnik 400 g (GLU,SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g (RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa po grecku 150g (SEL)
Mandarynka 2 szt
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka,agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml (cukier 10g)

