21 lipca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 21.07.2025R
21.07.25-śniadanie-dieta łatwostrawna
Płatki ryżowe na mleku 350 g (MLE)
Bułka wrocławska 130 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Jajko gotowane 1 szt
Schab benedyktyński 30g (SOJ)
Cukinia pieczona 80 g
Pomidor bez skóry 80 g
Kawa zbożowa z mlekiem300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)
21.07.25-obiad-dieta podstawowa
Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU, SEL)
Pierogi leniwe 250 g (GLU, MLE)
Surówka z marchwi i jabłka 130 g
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka) 300 ml (cukier 10g)

