31 stycznia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 31.01.2025R
Obiad 31.01.25r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Krupnik 400 g (GLU, SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g ( RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa po grecku 150 g ( SEL)
Jabłko (150g) 1 szt.
Kompot wieloowocowy 300 ml b/c (czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka, truskawka).
Kolacja 31.01.25r. Dieta Podstawowa:
Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g (GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g (MLE)
Wędlina śniadaniowa drobiowa 30 g
Ser topiony 30 g (MLE)
Sałata (liść) 10 g
Ćwikła z jabłkiem 80 g
Herbata 300 ml (cukier 10g).
![](https://spzoz-zalesie.pl/wp-content/uploads/2025/02/Ob.-31.01.25r.jpeg)
![](https://spzoz-zalesie.pl/wp-content/uploads/2025/02/Kol.-31.01.25r.jpeg)