19 września 2024

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 19.09.2024R

19.09.24r. Śniadanie - Dieta Podstawowa:

Kalafiorowa 400 ml (GLU, SEL)
Sos boloński 150 g (mięso wp. 80g) (GLU, SEL)
Makaron pszenny 200 g (GLU)
Banan 1 szt (120g)
Kompot wieloowocowy 250 ml (czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka, truskawka)
(cukier 10g).

19.09.24r. Kolacja - Dieta Łatwostrawna:

Bułka wrocławska 130 g (GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g (MLE)
Szynka miodowa z indyka 60 g (SOJ, SEL)
Sałatka jarzynowa z jajkiem i jabłkiem 150 g(JAJ, SEL, GOR)
Herbata 250 ml (cukier 10g).