17 stycznia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 17.01.2025R
17.01.25- obiad-dieta łatwostrawna
Krupnik 400 g (GLU, SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g ( RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa po grecku 150 g ( SEL)
Jabłko pieczone (150g) 1 szt
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka) 300 ml (cukier 10g)
17.01.25- kolacja-dieta podstawowa
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Wędlina śniadaniowa drobiowa 30 g
Ser topiony 30 g (MLE)
Sałata (liść) 10 g
Ćwikła z jabłkiem 80 g
Herbata 300ml (cukier 10g)