24 stycznia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 24.01.2025R
Obiad - dieta podstawowa
Jarzynowa 400 ml ( SEL)
Filet z dorsza smażony
90 g (GLU, JAJ, RYB)
Ziemniaki 200 g
Surówka z kiszonej
kapusty z olejem 130 g
Kompot wieloowocowy
(czerwona porzeczka,
agrest, aronia, śliwka,
truskawka) (cukier 10g)
300 ml
Śniadanie - dieta łatwostrawna
Płatki ryżowe na mleku
350 g (MLE)
Bułka wrocławska 130 g
(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta jajeczna z
koperkiem 100 g (JAJ)
Sałata (2 liście) 20 g
Pomidor bez skóry 80 g
Kawa zbożowa z mlekiem
(cukier 10g) 300 ml
(GLU, MLE)
![](https://spzoz-zalesie.pl/wp-content/uploads/2025/01/obiad-dieta-podstawowa-1-1024x768.jpeg)
![](https://spzoz-zalesie.pl/wp-content/uploads/2025/01/sniadanie-dieta-latwostrwana.jpeg)