18 lutego 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 18.02.2025R
18.02.25-obiad-dieta podstawowa
Zupa zacierkowa 400 ml(GLU, JAJ, SEL)
Pulpet a’la gołąbek 90 g(GLU, JAJ)
Sos pomidorowy 100 g(GLU)
Ziemniaki 200 g
Surówka z selera i jabłka
drobno starta z olejem150 g (SEL)
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml (cukier 10g)
18.02.25-kolacja- dieta łatwostrawna
Bułka wrocławska 130 g ( GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g ( MLE)
Twarożek z koperkiem 100 g ( MLE)
Pomidor bez skóry 80 g
Sałata 20 g
Herbata 300 ml (cukier 10g)

