3 marca 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 03.03.2025R

03.03.25- obiad-dieta łatwostrawna

Zupa selerowa z kaszą kuskus 400 ml ( GLU, SEL)
Klopsik z indyka 90 g (GLU, JAJ, SEL)
Ziemniaki 200 g
Bukiet warzyw gotowanych (kalafor, brokuł, marchew, fasolka szparagowa) 150g
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka, truskawka)
 300 ml  (cukier 10g)

03.03.25 śniadanie-dieta podstawowa

Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Wędlina śniadaniowa drobiowa 60 g
Rzodkiewka wiórki 80 g
Sałata (2 liście) 20 g
Herbata 300ml  (cukier 10g)