10 marca 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 10.03.2025R

Obiad - dieta łatwostrawna 

Zupa koperkowa z ziemniakami 400 ml ( GLU, SEL)
Klopsiki mięsno-warzywne (mięso drobiowe, włoszczyzna) 90 g (GLU, JAJ, SEL)
Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew, fasolka szparagowa) 150 g
Ziemniaki 200 g
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka) (cukier 10g) 300 ml

Śniadanie - dieta podstawowa 

Ryż na mleku 350 ml (MLE)
Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g (GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Kiełbasa krakowska sucha 30 g (GLU, SOJ, MLE, SEL)
Pasta z ryby gotowanej z warzywami 50 g (JAJ, RYB, SEL)
Pomidor 50 g
Mandarynka 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem
(cukier 10g) 300 ml (GLU, MLE)