21 marca 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 21.03.2025R

21.03.25-śniadanie-dieta łatwostrawna

Płatki ryżowe na mleku350 g (MLE)
Bułka wrocławska 130 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta jajeczna z koperkiem 100 g (JAJ)
Sałata (2 liście) 20 g
Pomidor bez skóry 80 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)

21.03.25-obiad-dieta podstawowa

Jarzynowa 400 ml ( SEL)
Filet z dorsza smażony 90 g (GLU, JAJ, RYB)
Ziemniaki 200 g
Surówka z kiszonej kapusty z olejem 130 g
Mandarynka 1 szt
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka,agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml (cukier 10g)