20 marca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 20.03.2025R
20.03.25-obiad-dieta z ograniczeniem łatwostrawnych węglowodanów
Zupa ogókowa 400 ml ( GLU, SEL)
Pieczeń rzymska 90 g (GLU, JAJ, SEL)
Sos pieczeniowy 150 g ( SEL)
Kasza jęczmienna 200 g ( GLU)
Surówka Colesław 130 g ( JAJ)
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka) b/c 300 ml
20.03.25-kolacja-dieta podstawowa
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Polędwica drobiowa 30 g(GLU, SOJ)
Ser żółty 30 g (MLE)
Sałata (liść) 10 g
Surówka z marchwi drobno starta z olejem140 g
Herbata (cukier 10g) 300ml

