19 marca 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 19.03.2025R

Obiad 19.03.25r. Dieta Podstawowa:

Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU, SEL)
Udko drobiowe gotowane w sosie koperkowym
(mięso 140g, sos 100g) (GLU)
Ziemniaki 200 g
Marchewka z groszkiem na ciepło 150 g (GLU, MLE)
Kompot wieloowocowy 300 ml.(czerwona porzeczka,
agrest, aronia, śliwka, truskawka) (cukier 10g)

Kolacja 19.03.25r. Dieta Podstawowa:

Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g (GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g (MLE)
Jajko gotowane 1 szt
Serek Almette 40 g (MLE)
Sałata (2 liście) 20 g
Rzodkiewka wiórki 70 g
Herbata 300 ml. (cukier 10g)