18 marca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 18.03.2025R
18.03.25-śniadanie-dieta łatwostrawna
Płatki jaglane na mleku 350 ml (MLE)
Bułka wrocławska 130 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Galaretka drobiowa z warzywami 150 g (SEL)
Roszponka 20 g
Pomidor bez skóry 80 g
Kawa zbożowa z mlekiem (cukier 10g) 300 ml(GLU, MLE)
18.03.25-obiad-dieta podstawowa
Zupa zacierkowa 400 ml(GLU, JAJ, SEL)
Pulpet a’la gołąbek 90 g(GLU, JAJ)
Sos pomidorowy 100 g(GLU)
Ziemniaki 200 g
Surówka z selera i jabłka drobno starta z olejem150 g (SEL)
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka,
truskawka) (cukier 10g)300 ml

