17 marca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 17.03.2025R
17.03.25-śniadanie- dieta łatwostrawna
Płatki owsiane na mleku 350 g (GLU, MLE)
Bułka wrocławska 130 g GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Filet królewski z indyka 60 g (GLU, SOJ)
Ćwikła z jabłkiem 80 g
Sałata (liść) 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem (cukier 10g) 300 ml (GLU, MLE)
17.03.25-kolacja-dieta podstawowa
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Pasta rybno-warzywna(morszczuk, marchew, pietruszka, seler) 100 g(JAJ, RYB, SEL)
Ogórek kiszony plastry 60 g
Jabłko (150g) 1 szt
Herbata (cukier 10g) 300ml

