14 marca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 14.03.2025R
14.03.25-śniadanie-dieta podstawowa
Płatki ryżowe na mleku 350 g (MLE)
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta jajeczna z koperkiem 100 g (JAJ)
Sałata (2 liście) 20 g
Pomidor 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml(GLU, MLE)(cukier 10g)
14.03.25-obiad-dieta łatwostrawna
Krupnik 400 g (GLU, SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g ( RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa po grecku 150 g ( SEL)
Banan (120g) 1 szt
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka) 300 ml (cukier 10g)

