13 marca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 13.03.2025R
13.03.25-śniad-dieta podstawowa
Kasza kuskus na mleku 350 g (GLU, MLE)
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g(MLE)
Polędwica sopocka 30 g(GLU, SOJ, MLE)
Ser żółty 30 g (MLE)
Ogórek kiszony 50 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml(cukier 10g) (GLU, MLE)
13.03.25- obiad-dieta podstawowa
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml(GLU, SEL, GOR)
Kotlet pożarski drobiowy 90 g (GLU, JAJ, MLE,SEL)
Ziemniaki 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej marchewki i koperku 150 g
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka, truskawka)
300 ml (cukier 10g)
Kiwi (100g) 1 szt

