9 kwietnia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 09.04.2025R
09.04.25-śniadanie-dieta podstawowa
Płatki i otręby pszenne na mleku 350 g (GLU, MLE)
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta z czerwonej fasoli 50 g
Schab pieczony 30 g(SOJ)
Ogórek świeży 80 g
Sałata (2 liście) 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml (GLU, MLE)
(cukier 10g)
09.04.25-obiad-dieta łatwostrawna
Kalafiorowa 400 ml (GLU, SEL)
Sos mięsno-jarzynowy z pomidorami (mięso wieprzowo-wołowe 80g) 240 g(GLU, SEL)
Makaron pszenny świderki 200 g ( GLU)
Surówka z selera z natką pietruszki 130 g ( SEL)
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka, truskawka) 300 ml
(cukier 10g)

