15 kwietnia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 15.04.2025R
Obiad 15.04.2025r. Dieta Podstawowa:
Zupa zacierkowa 400 ml (GLU, JAJ, SEL)
Pulpet a’la gołąbek 90 g (GLU, JAJ)
Sos pomidorowy 100 g (GLU)
Ziemniaki 200 g
(Surówka z selera i jabłka drobno starta z olejem 150 g (SEL)) –
zmiana surówki na bukiet warzyw gotowanych 150g,
Kompot wieloowocowy 300 ml (czerwona porzeczka,
agrest, aronia, śliwka, truskawka) (cukier 10g)
Kolacja 15.04.2025r. Dieta łatwostrawna:
Bułka wrocławska 130 g ( GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g ( MLE)
Twarożek z koperkiem 100 g ( MLE)
Pomidor bez skóry 80 g
Sałata (2 liście) 20 g
Herbata 300 ml(cukier 10g).

