21 maja 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 21.05.2025R
21.05.25-obiad-dieta podstawowa
Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml (GLU, SEL)
Karkówka w sosie pieczeniowym (sos 100g, mięso 80g) 180 g (GLU,SEL)
Ziemniaki 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej marchewki i koperku 130 g
Mandarynka 1 szt
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka,
truskawka) )300 ml (cukier 10g)
21.05.25-kolacja-dieta łatwostrawna
Bułka wrocławska 130 g ( GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g ( MLE)
Twaróg 70 g (MLE)
Roszponka 20 g
Pomidor bez skóry 80 g
Herbata 300 ml (cukier 10g)

