9 czerwca 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 09.06.2025R

09.06.25-śniadanie-dieta łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 350 g (GLU, MLE)
Bułka wrocławska 130 g (GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta z ryby gotowanej z warzywami 100 g ( JAJ,RYB, SEL)
Pomidor bez skóry 80 g
Sałata (liść) 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)

09.06.25- obiad-dieta podstawowa

Fasolowa z ziemniakami 400 ml
Naleśniki z serem 2szt
Jabłko 1szt/120 g (uzgodniona zmiana zamiast musu z jabłek 100g)
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml  (cukier 10g)