18 czerwca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 18.06.2025R
18.06.25-obiad-dieta podstawowa
Botwina z ziemniakami 400 g (GLU, SEL)
Karkówka w sosie pieczeniowym (sos 100g,
mięso 80g) 180 g (GLU,SEL)
Ziemniaki 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej marchewki i koperku 130 g
Arbuz 100 g
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka,
agrest, aronia, śliwka, truskawka) )300 ml (cukier 10g
18.06.25-kolacja-dieta łatwostrawna
Bułka wrocławska 130 g ( GLU)
Margaryna miękka 61% tł. 15 g ( MLE)
Twaróg 70 g (MLE)
Roszponka 20 g
Pomidor bez skóry 80 g
Herbata (cukier 10g) 300 ml

