20 czerwca 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 20.06.2025R
20.06.25-obiad-dieta łatwostrawna
Krupnik 400 g (GLU,SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g (RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa got.po grecku 150 g (SEL)
Jabłko (150g) 1 szt
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml (cukier 10g)
20.06.25-kolacja-dieta podstawowa
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Wędlina śniadaniowa drobiowa 30 g
Ser topiony 30 g (MLE)
Sałata (liść) 10 g
Ćwikła z jabłkiem 80 g
Herbata 300ml (cukier 10g)

