10 lutego 2025

DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 10.02.2025R

10.02.25- śn- dieta podstawowa

Ryż na mleku 350 ml (MLE)
Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g (GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Kiełbasa krakowska sucha 30 g (GLU, SOJ, MLE, SEL)
Pasta z ryby gotowanej z warzywami 50 g (JAJ, RYB, SEL)
Pomidor 50 g
Mandarynka 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem  300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)

10.02.25- obiad- dieta łatwostrawna

Zupa koperkowa z ziemniakami 400 ml ( GLU, SEL)
Klopsiki mięsno-warzywne (mięso drobiowe,włoszczyzna) 90 g (GLU, JAJ, SEL)
Bukiet warzyw gotowanych (kalafor, brokuł, marchew, fasolka szparagowa) 150 g
Ziemniaki 200 g
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest,aronia, śliwka, truskawka)  300 ml
(cukier 10g)