13 lutego 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 13.02.2025R
13.02.25- śniadanie- dieta podstawowa
Kasza kuskus na mleku
350 g (GLU, MLE)
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Masło 82% tł. 15 g(MLE)
Polędwica sopocka 30 g(GLU, SOJ, MLE)
Ser żółty 30 g (MLE)
Ogórek kiszony 50 g
Pomidor 50 g
Kawa zbożowa z mlekiem 300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)
13.02.25-obiad- dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU, SEL,GOR)
Kotlet pożarski drobiowy 90 g ( GLU, JAJ, MLE)
Ziemniaki 200 g
Surówka z kapusty pekińskiej marchewki i koperku 150 g
Kompot wieloowocowy (czerwona porzeczka, agrest, aronia, śliwka, truskawka) b/c 300 ml
Kiwi 1 szt (100g)

