14 lutego 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 14.02.2025R
Śniadanie 14.02.25r. Dieta Podstawowa
Płatki ryżowe na mleku 350 g (MLE)
Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g (GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta jajeczna z
koperkiem 100 g (JAJ)
Sałata (2 liście) 20 g
Pomidor 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem300 ml
(GLU, MLE), (cukier 10g)
Obiad 14.02.25r. Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów:
Krupnik 400 g (GLU, SEL)
Filet z dorsza gotowany na parze 90 g ( RYB)
Ziemniaki 200 g
Warzywa po grecku 150 g ( SEL)
Mandarynka 2 szt
Kompot wieloowocowy b/c 300 ml (czerwona porzeczka, agrest,
aronia, śliwka, truskawka).

