16 kwietnia 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 16.04.2025R
16.04.25-obiad-dieta podstawowa
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU, SEL)
Udko drobiowe gotowane w sosie koperkowym
(mięso 140g, sos 100g) 240 g (GLU)
Ziemniaki 200 g
Marchewka z groszkiem na ciepło 150 g (GLU,MLE)
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka,agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml (cukier 10g)
16.04.25-kolacja-dieta podstawowa
Pieczywo pszenne 80 g(GLU)
Pieczywo razowe 50 g(GLU)
Margaryna miękka 61% tł.15 g (MLE)
Jajko gotowane 1 szt
Serek Almette 40 g(MLE)
Sałata (2 liście) 20 g
Rzodkiewka wiórki 70 g
Herbata (cukier 10g) 300ml

