5 lutego 2025
DOBRY POSIŁEK W SZPITALU 05.02.2025R
05.02.25- śniadanie- dieta podstawowa
Płatki jaglane na mleku 350 ml (MLE)
Pieczywo pszenne 80 g (GLU)
Pieczywo razowe 50 g (GLU)
Masło 82% tł. 15 g (MLE)
Pasta rybno-warzywna (morszczuk, marchew,
pietruszka, seler) 50 g (JAJ, RYB, SEL)
Schab pieczony 30 g (SOJ)
Papryka 80 g
Sałata (2 liście) 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem
300 ml(GLU, MLE) (cukier 10g)
05.02.25- obiad- dieta łatwostrawna
Zupa selerowa z kaszą kuskus 400 ml (GLU,SEL)
Klopsik z indyka 90 g (GLU, JAJ, SEL)
Sos koperkowy 100 g(GLU, SEL)
Ziemniaki 200 g
Bukiet warzyw gotowanych (kalafor,brokuł, marchew, fasolka szparagowa) 150 g
Kompot wieloowocowy(czerwona porzeczka,agrest, aronia, śliwka,
truskawka) 300 ml (cukier 10g)
![](https://spzoz-zalesie.pl/wp-content/uploads/2025/02/original-131A213C-474C-4D87-AA77-47806961C89F-sn.jpeg)
![](https://spzoz-zalesie.pl/wp-content/uploads/2025/02/processed-33476913-95B1-4481-BFD2-E09FEDEC6F07-ob.jpeg)